Парфюмите - средство за съблазняване

Парфюмите винаги са били верен съюзник на жените в борбата за привличане вниманието на противоположния пол. Специалистите са на мнение, че перфектно подбраният аромат способства за преодоляване на психологическата бариера и увеличава нашата притегателна сила. Kогато дамският парфюм е в пълен синхрон с характера на жената, може да провокира необяснимо чувствено привличане. Някои мъже споделят, че дълго време след като са се разделили с любимата си, все още усещат аромата на парфюма й или, вървейки по улицата, им се е случвало да се обърнат след непозната жена само защото са усетили познато ухание. Именно то отключва приятни спомени от споделените мигове и дава свобода на въображението...

Стремежът на създателите на парфюми винаги е бил да подсилят женската привлекателност и чувственост, а когато при сътворяването на ароматната композиция са комбинирани едновременно нотки на невинност и на съблазнителност, това си е истинска провокация за противоположния пол. Изисканият парфюм е задължителен атрибут на стилната жена, призван да подчертае нейната индивидуалност, да постигне хармония, а не да доминира и да създава погрешно впечатление. Затова и изборът на подходящ аромат е истинско изкуство.

Силата и неустоимото въздействие на ароматите са добре познати. Това не е нещо ново – създаването на положителни емоции с помощта на благоуханията датира още от древността. С аромати са експериментирали алхимиците, използвани са при различни обреди, жриците на любовта също са си служили с тях... И днес много жени умело ги прилагат за привличане вниманието на представителите на силния пол.
Съвременните изследвания показват, че голяма част от ароматите възприемаме на подсъзнателно ниво. Добре известно е, че “мъжът обича с очите си, а жената – с ушите си”. Това е особеност на мъжката психика – първо ги възбуждат визуалните дразнители. Проучванията обаче показват, че благоуханията също въздействат върху мозъка на мъжа. Всеки човек има свой “природен аромат”, който зависи от много фактори, като например особености на хормоналната и имунната система, тип кожа, възраст и т.н. Kогато индивидуалният “аромат” е правилно съчетан със съответния парфюм, се получава една неустоимо чувствена комбинация, носеща скрито послание – съблазън. Затова и невинното флаконче с парфюм може да се превърне в истинско оръжие за съблазняване.

Стремежът на жената да се хареса, да подчертае своята привлекателност и чувственост с помощта на благоуханен аромат е познат още от дълбока древност. Например, в древния Рим жената се излежавала часове във вана с листенца от рози, когато й предстояла среща с мъж. В Египет пък използвали различни благовонни масла и балсами със сладък, наситен аромат, за да придадат приятно ухание на тялото. Най-често прилаганите масла са от мирта, мастиково дърво, хвойна и други. Елините обогатили гамата на използваните ароматни вещества – освен благовонните масла и балсами започнали да употребяват и етерични масла, получени от различни цветя и растения. Любими ухания на жените в Древна Гърция са ароматите на роза, лилия, ирис, шафран и мента.

Постепенно с развитието на парфюмерийната индустрия започва създаването на сложни и богати ароматни композиции, в които хармонично са съчетани различни компоненти. В света на дамските аромати се появяват изискани парфюми, които могат да задоволят всеки женски каприз – от леките, ненатрапчиви и дискретни ухания до наситените, екзотични и съблазнителни “еликсири”. Френските парфюмеристи споделят, че всеки сътворен аромат трябва да е съвършен, с идеален баланс на включените съставки – истинска наслада за сетивата. Освен това подчертават, че е необходимо парфюмът да е в унисон с темперамента на жената, стила й на обличане, индивидуалното й излъчване, начина й на живот и още много фактори, за да се постигне една наистина съвършена хармония.

Kакъв аромат избира жената, която иска да провокира, да съблазнява и да остави след себе си благоуханен шлейф, който въздейства дълго време? Мек, но същевременно силен. Тя не се стреми да е в крак с най-новите тенденции в парфюмерията и обикновено не използва унисекс аромати. Подчертава своята женственост и сексапил с парфюм, който провокира мъжките фантазии, създава своеобразно чувствено привличане и желание за прекрасни и запомнящи се преживявания.

Трябва да подчертаем, че не съществуват универсални парфюми, с помощта на които обикновената жена веднага да стане сексуално привлекателна, да се превърне във фатална съблазнителка, жена-вамп. Но има аромати, чиято композиция е подбрана по такъв начин, че наистина въздейства приятно на представителите на силния пол. Важното обаче е уханието да се слива с цялостното ви излъчване, да е в хармония с вашия индивидуален “аромат”, да е съобразено с типа кожа и с още много други фактори. Малко са жените, които умеят да използват подходящия аромат на точното място и в точното време. Най-сигурният начин да разберете за подобен парфюм е да експериментирате с няколко любими ухания и да разпитате близки и приятели кой от тях им въздейства най-силно и създава у тях приятни емоции, развихря въображението им, стимулира ги към екзотични преживявания. Все пак има парфюми, които наистина провокират съблазън и неустоимо желание за флирт. Но дали ще подхождат точно на вас – е, няма начин предварително да знаете, просто трябва да проверите.

Предлагаме ви една своеобразна “съблазнителна” разходка в света на ароматите, които, по мнението на експертите и в резултат на многобройни проучвания, подсилват женската чувственост и сексапил.